fredag 4 februari 2011

Lax med fikon och balsamicomarmelad och härlig ost

Jag kastade mig vilt mellan husmanskost och lite mera experimentell matlagning idag. Hos pappa blev det de klassiska maträtterna. Men här hemma hade jag ju lite italienska delikatesser som skulle ätas upp. När jag promenerade funderade jag på om man kunde ta den där osten som nästan var som en chevre men krämigare och lite mildare, La tur hette den men har inte någon aning om vad det egentligen är för ost, och en fikon och balsamicomarmelad jag hade och breda det på lite lax. Sagt och gjort. Laxen saltad och pepprad i en ugnsform med olivolja, ett generöst lager med fikonmarmelad med balsamico och så den goda osten skivad ovanpå. Runt omkring lade jag hercoverts och svarta oliver tillsammans med saften av en lime och lite skal, en liten dutt med balsamicovinäger och lite, lite honung, salt och peppar och in i ugnen tills laxen var kvar. Till det kokade sambon lite bulgur. Kändes både gott och nyttigt! Till morgondagen får jag hitta på något med lite salami och den väldigt dyra osten... undrar vad det kan bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar